Destinasyon

Asya Gezilecek Yerler (En İyi 16 Destinasyon)

Kültürel ve coğrafi çeşitliliğe ev sahipliği yapan Asya gezilecek yerler açısından da oldukça çeşitli. Panoramik manzaralar için Hong Kong’daki Victoria Zirvesi’ne tırmanabilir ya da lezzetli sokak yemeklerini tatmak için Malezya’daki Penang veya Vietnam’daki Hoi An’a gidebilirsiniz.

Asya Gezilecek Yerler

Vietnam’daki Halong Körfezi’nin dudak uçuklatan jeolojik oluşumlarından Kamboçya’daki Angkor Wat’un hayranlık uyandıran cephesine kadar Asya’daki manzaralar ve deneyimler son derece geniş.

İşte Asya’da ziyaret edilecek en iyi 14 yer:

Ho Chi Minh Şehri, Vietnam

Ho Chi Minh Şehri, Vietnam

Hanoi, Vietnam’ın resmi başkenti olabilir, ancak çoğu kişi kültürel ve ticari çekim merkezinin güneydeki bu şehirde olduğunu iddia eder. Gerçek şu ki, her iki şehrin de kendine has bir çekiciliği.

Ho Chi Minh Şehri diğer adıyla Saygon, canlı gece hayatıyla eğlenmeyi seven kişilere hitap ediyor. Anthony Bourdain’in dünyanın en iyileri arasında ilan ettiği sokak yemeklerinden yerel sanatçıların sergilendiği galerilere başta olmak üzere burada görülecek ve yapılacak çok şey var.

Vietnam Savaşı’nın etkilerini gözler önüne seren Savaş Kalıntıları Müzesi’ni ziyaret edebilir ya da Ho Chi Minh Güzel Sanatlar Müzesi’ni ziyaret edebilirsiniz.

Çocuklarıyla beraber seyahat eden gezginler, üç boyutlu etkileşimli duvar resimlerinin bulunduğu Artinus 3D Müzesi’ne göz atmalı.

Hong Kong

Hong Kong

Asya’da gezilecek en iyi yerlerden biri olan Hong Kong, zıtlıklarıyla çekici bir güzelliğe sahip. Bir yandan bulutlara kadar yükselen gökdelenleriyle dünyadaki en yoğun nüfuslu yerlerden biri. Diğer yanda ise bozulmamış plajlar ve şaşırtıcı derecede yemyeşil yağmur ormanları bulunmakta.

Hong Kong’un yerlileri her iki taraftan da yararlanmayı seviyor; Cuma gecesi, iş sonrası şehir yürüyüşüyle ​​başlayabilir, bunu el yapımı kokteyller ve Michelin yıldızlı bir akşam yemeği takip edebilir.

Şehrin etkiyeci manzarasını seyretmek için Peak Tramvayı ile Victoria Zirvesi’ne çıkabilirsiniz.

Hoi An, Vietnam

Hoi An, Vietnam

Danang yakınlarındaki bu sahil kasabası, 2000 yıldan fazla bir süre boyunca bölge için önemli bir ticaret limanıydı. Gemilerin ve onları kullanan tüccarların sürekli akışı, Hoi An’ı kültürel, etnik ve dini açıdan çeşitlilik gösteren bir merkeze dönüştürdü.

Günümüzde UNESCO tarafından koruma altına alınan kent merkezindeki tarihi yapılar arasında dolaşmak , sanki zaman kapsülüne girmiş gibi bir his uyandıran Vietnam’da yapılacak en güzel şeylerden biri . Gündüzleri uzun kuyruklu bir tekneye atlayın veya bisiklet kiralayarak şehirdeki turistik yerleri gezin.

Cau lau gibi Vietnam spesiyalitelerinin de dahil olduğu , kalın, kabarık eriştelerden oluşan doyurucu bir yemek, üzerine kızarmış domuz eti ve çıtır çıtırlar da dahil olmak üzere sokak yemeklerini mutlaka deneyin. Güneş batarken yüzlerce kağıt fener kasabayı aydınlatıyor ve çiftler aşklarını itiraf etmek için üstü kapalı Japon köprüsüne akın ediyor.

Tokyo, Japonya

Tokyo, Japonya

Shibuya Geçidi’nin çılgın enerjisinden Golden Gai’nin gece hayatına kadar Tokyo neredeyse hiç yavaşlamıyor gibi görünüyor.

Bu Japon şehrinin farklı ama bir o kadar da ilgi çekici yanına bir göz atmak için özellikle hafta sonları Japon ziyaretçiler arasında popüler olan bir dizi restoran ve mağazadan oluşan Asakusa’ya gidin.

Kırmızı boyalı sütunları ve pagoda çatılarıyla görkemli Sensoji Tapınağı, Tokyo’daki mahallenin demirbaşıdır. Özellikle kiraz çiçeği mevsiminde insanların en güzel kimonoları ve yukatalarıyla süslendiğini görmek sizi şaşırtmasın.

Halong Körfezi, Vietnam

Halong Körfezi, Vietnam

Camsı sularının üzerinde yükselen çarpıcı kireçtaşı karstlarıyla, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Halong Körfezi, onu Vietnam’da ziyaret edilecek en iyi yerlerden biri haline getiren dünya dışı bir güzelliğe sahiptir .

Bu kayalık adacıkların kenarları yağmur ormanlarının bitki örtüsüyle kaplıdır ve adacıkların her biri sıra dışı şekillerinden esinlenerek ilginç isimler taşır.

Kaya tırmanışçıları kenarlara tırmanarak sinirlerini test etmek isteyebilir, şnorkelli yüzme ve dalgıçlar ise bu suların yeşim yüzeyinin altında görülecek çok şey bulabilir. Adalar arasında kayak yapabilir, yüzen köyleri ziyaret edebilir veya dünyanın en iyi mağaralarından bazılarını keşfedebilirsiniz .

Bangkok, Tayland

Bangkok, Tayland

Hem Tayland’ın eski başkenti Ayutthaya’nın hem de şimdiki başkentinin atan kalbi her zaman güçlü Chao Phraya Nehri olmuştur. BTS Skytrain’in veya trafiğin tıkandığı otoyolların ortaya çıkmasından yüzyıllar önce, Bangkok’ta yaşam su yollarının etrafında dönüyordu.

Bugün bile yerel halk hâlâ karmaşık klong ağları veya kanallar aracılığıyla şehri dolaşıyor. Geçmişte bunlar aynı zamanda tüccarların ve seyyar satıcıların şafaktan önce mallarını tekneyle satmak için kalktıkları ticaret merkezleriydi.

Günümüzde Damnoen Saduak Yüzen Pazarı, bu geçmiş döneme bir bakışın yanı sıra çok çeşitli lezzetli yerel spesiyaliteler sunmaktadır. Tropikal meyvelerden kovalar dolusu çiçeğe kadar her şey teknelere tıkış tıkış, alıcılar ve satıcılar suyun karşı tarafında birbirlerine sesleniyor.

Kyoto, Japonya

Kyoto, Japonya

400’den fazla türbe ve 17 UNESCO Dünya Mirası Alanı ile Japonya’nın eski imparatorluk başkenti, onu Asya’da ziyaret edilecek en iyi yerlerden biri haline getiren zengin kültürel alanlar sunmaktadır.

Kyoto’nun en çok fotoğraflanan dini alanı, sıra sıra alev renkli torii kapıları ve çevredeki yoğun bambu çalılıkları ile bilinen Şinto tapınağı Fushimi Inari Tapınağı’dır.

1955 yılında eski bir kutsal alanda yeniden inşa edilen muhteşem bir Japon tapınağı olan Kinkaku-ji, tamamı altın varaklarla kaplı ve tamamı heybetli bir şekilde bir gölün üzerinde yer alan iki kata sahiptir.

Hanoi, Vietnam

Hanoi, Vietnam

Hanoi’nin Eski Mahallesi’ni oluşturan 36 caddeden oluşan karmakarışıklığın tarihi neredeyse bir bin yıl öncesine dayanıyor. Şehir, 1010 yılında ülkenin başkenti olduğundan bu yana Hoan Kiem Gölü kıyısındaki bu labirentte usta zanaatkarlar mesleklerini icra ediyor.

Hang Thiec Caddesi veya “Tin Caddesi”nde metal ustaları ev eşyaları üretirken kıvılcımlar uçuşuyor. Hang Gai Caddesi veya “İpek Caddesi”nde bir gün içinde kişiye özel elbise veya takım elbise dikebilecek terziler bulacaksınız.

Hang Bac Caddesi veya “Silver Caddesi”ndeki mağazalar, türünün tek örneği olan bilezikler ve mücevherlerle dolu. Bu sokak ağı, insanları izlemek ve otantik Vietnam hediyelik eşyalarını almak için alışveriş yapmak için aynı derecede harika .

Mahalledeyken Bach Ma Tapınağı ve Ngoc Son Tapınağı gibi yerleri mutlaka ziyaret edin.

Gerçekten unutulmaz bir deneyim için Hanoi’de yapılacak en iyi şeylerden biri Thang Long Su Kukla Tiyatrosu’ndaki gösteriye göz atmaktır. Burası eski Vietnam su kuklası geleneğinin uygulandığı az sayıdaki yerden biri.

Angkor Wat, Siem Reap, Kamboçya

Angkor Wat, Siem Reap, Kamboçya

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Angkor Wat ve çevresindeki tapınaklar, dünyanın en çok fotoğraflanan yerlerinden biridir. Khmer imparatorluğunun bu çökmekte olan kalıntılarını bir klişe olarak yazmak cazip gelse de, hiçbir parlak dergi sayfası veya Instagram çekimi bunların hakkını veremez.

Onların huzurunda durup neredeyse dünya dışı bir huşu hissetmemek imkansızdır, özellikle de bazı tapınaklar ormanlar tarafından istila edilmiş ve onlara neredeyse organik bir his verilmişken.

Angkor Arkeoloji Parkı’nın içerdiği tarihi gerçekten takdir etmek için bir rehber tutmaya değer. Tapınakların altın ışıkla yıkandığı gün doğumunda gidin ya da tepedeki bir bakış noktasından güneşin batışını izleyin.

Harajuku, Tokyo, Japonya

Harajuku, Tokyo, Japonya

Takeshita Caddesi çevresindeki labirent gibi ara sokaklara yayılan Tokyo’nun meşhur renkli mahallesinin doğasında var olan kaosunu abartmamak zor.

Burada çok uzun süre kalmak duyusal aşırı yüklenmeye neden olsa da, şehre ilk kez gelenler için burada tek başına insanları izlemek, buradaki gençlik kültürünün bağını deneyimlemeye değer.

Hafta içi, çeşitli temalı restoran ve mağazaların etrafında gezinen lise öğrencileri ve turistleri bir arada görebilirsiniz. Hafta sonları caddenin en kalabalık olduğu zaman. Tokyo’da en az üç gününüz varsa , burayı ziyaret etmek için plan yapabilirsiniz.

Bali, Endonezya

Bali, Endonezya

Endonezya’nın en popüler adası Bali’ye ilk kez gelen ziyaretçiler , çoğu zaman buradaki çok sayıda olanak karşısında şaşkına dönüyor.

Ubud’un yemyeşil pirinç tarlaları ve tapınakları arasında bisiklet sürmek ister misiniz? Veya Jimbaran’daki sabah balık pazarına göz atmak mı istiyorsunuz? Bali’nin en iyi plajlarından bazılarına ev sahipliği yapan Canggu’da sörfçüler ve diğer boho türleriyle takılmayı mı tercih edersiniz ?

Gerçek şu ki yanlış cevap yoktur. Ancak bir nokta seçmeniz gerekiyorsa, doğal ihtişam açısından Uluwatu’nun etkileyici kayalıklarını geride bırakmak zordur. Bali’de yapılacak en iyi şeylerden biri , önemli bir Hindu tapınağı olan muhteşem Uluwatu Tapınağı’nı ziyaret etmek ve ardından aşağıdaki hırçın dalgalara hayranlıkla bakmaktır.

George Town, Penang, Malezya

George Town, Penang, Malezya

UNESCO tarafından belirlenen George Town’un tarihi merkezi , Güneydoğu Asya’nın en büyük yemek şehirlerinden biridir.

Yerel halk sabahtan akşama kadar sokak yemeği tezgahlarına ve Hokkien mee karidesinden , dev karidesli Çin yumurta eriştesine, muhteşem Hindistan cevizi suyuyla erişte çorbası Nyonya laksa’ya , nasi kandar pilavına kadar her şeyi sunan dükkan restoranlarına yanaşıyor. her türlü veya köri ile tepesinde.

Penang’ın yemek seçenekleri, George Town’un önemli bir ticaret limanı olarak geçmişi sayesinde Çin, Malay ve Hint topluluklarının da aralarında bulunduğu yerel nüfusun çeşitliliğini yansıtıyor.

Enfes yemekleri ve çoğu artık duvar resimleriyle süslenmiş atmosferik sömürge mimarisi arasında, başkent Penang’ı keşfetmek bir keyiftir.

Fuji Dağı, Japonya

Fuji Dağı, Japonya

Japonya , nesiller boyu Japon ressamlara, şairlere ve romancılara ilham veren, Tokyo’dan yaklaşık 60 mil uzakta aktif bir bazaltik stratovolkan olan Fuji Dağı ile tanınır.

İkonik eğimli siluet uzaktan bile anında fark ediliyor. 12.388 feet yüksekliğinde, çevredeki manzara üzerinde beliriyor ve Japonya’daki en iyi yürüyüşlerden bazılarına ev sahipliği yapıyor .

Yanardağın muazzam konisinin tepesine yürüyüş yapmak uzun bir iş olsa da, onun boyunu yerden anlamak kolaydır.

Phuket, Tayland

Phuket, Tayland

Tayland’ın en büyük ve en çok ziyaret edilen adası Phuket, bir parti şehri olarak haklı bir üne sahiptir. Patong’un isminin hakkını verdiği doğru olsa da, bu çok yönlü adanın çok daha sakin tarafları da var.

Phuket’in en iyi plajlarından biri olan Nai Harn Plajı, masmavi sularla kaplı, palmiyelerle çevrili, rahat ve güzel bir kumsaldır.

Phuket bir sahil destinasyonu olarak bilinse de , aynı zamanda zengin, çok kültürlü bir tarihe de sahiptir. Nesiller boyunca tüccarlar buraya ticaret yapmak ve yerel olarak çıkarılan tenekeyi almak için geldiler.

Malacca’dan Singapur’a yerleşen ve bazen Düz Çinliler veya Baba-Nyonya olarak da bilinen Peranakanlar, Portekizliler gibi burada da hatırı sayılır bir varlığa sahipti. Bugün ziyaretçiler, çok kaliteli deniz ürünlerinin tadını çıkarırken, Eski Phuket Kenti’ndeki tarihi Çin-Portekiz mimarisine hayran olabilirler. Uçsuz bucaksız Asya kıtasında, hepsiyle başa çıkmak için çok fazla görülecek yer var, ancak lüks bir gemi yolculuğu, tek bir yolculukta çok çeşitli deneyimler yaşamanın en iyi yollarından biridir.

Vigan, Filipinler

Vigan, Filipinler

Zamanda geriye yolculuk yapın ve Filipinler’in Luzon adasındaki tarihi Vigan şehrinde İspanyol Sömürge dönemini deneyimleyin . Bu UNESCO Dünya Mirası Alanı, geçmişi 16. yüzyıla kadar uzanan Filipin ve İspanyol Sömürge mimarisini birleştiren, iyi korunmuş bir metropol alanıdır.

Antika dükkanları, kafeler ve atalardan kalma evlerin sıralandığı ana cadde olan Calle Crisologo’nun büyüleyici arnavut kaldırımlı sokaklarında dolaşırken ilginç tasarımlara hayran kalacaksınız. Hediyelik eşyalara göz atarken at arabalarının geçişini izleyin ya da karidesli börek Vigan okoy gibi yerel yemeklerin tadına bakın; bibingka , pirinç keki; ve yerel bir sosis olan longganisa .

Vigan’ın öne çıkan özellikleri arasında geleneksel Bahay na Bato mimari tarzı kullanılarak inşa edilen Quema Evi ve bölgedeki en eski binalardan biri olan Arce Konağı bulunmaktadır. Eşsiz Deprem Barok stiliyle tasarlanmış, 18. yüzyıldan kalma bir yapı olan St. Paul Metropolitan Katedrali’ne mutlaka uğrayın.

Ang Thong Ulusal Deniz Parkı, Tayland

Ang Thong Ulusal Deniz Parkı, Tayland

Koh Samui adasının hemen yakınındaki Tayland Körfezi’ndeki tropik cennetin keyfini çıkarın. Ang Thong Ulusal Deniz Parkı, deniz kenarında dinlenmek, yüzmek, şnorkelli yüzme, kano ve yürüyüş için mükemmel olan cennet gibi bir adalar topluluğudur.

Deniz parkı, bu korunan ada alanının çoğunu kapsıyor ve hem karada hem de denizde heyecan verici yaban hayatı karşılaşmalarına olanak tanıyor. Meraklı maymunları, su samurlarını, iguanaları, deniz kaplumbağalarını ve rengarenk balık sürülerini görebilirsiniz.

Kireçtaşı kayalıkları, beyaz kum, berrak masmavi su ve yemyeşil ormanlarla bezeli dramatik manzaraya hayret edin. Lagünlerde ve yükselen kayalıklardan oluşan labirentlerde deniz kayağı yapın ve Bua Bok Mağarası gibi gizli mağaraları ortaya çıkarın.

Zorlu yürüyüşün sizi deniz parkı ve adaların panoramik manzarasıyla ödüllendireceği Wua Talap tepesine kadar nefes kesici bir manzaraya doğru yürüyüş yapın. Bonus olarak Ana Ada Ko Mae Ko’daki tuzlu su gölünü keşfedin.

Fort Santiago, Filipinler

Tarih meraklıları , Filipinler’in başkenti Manila’daki Fort Santiago’yu ziyaret etmekten keyif alacaklar. 15. yüzyılın sonlarında İspanyol hükümeti tarafından inşa edilen, Pasig Nehri kıyısında yer alan bu tarihi kaleyi keşfedebilirsiniz. Fort Santiago’nun karmaşık bir şekilde tasarlanmış ana kapısı olan kalenin girişinde hayranlık uyandırıcı.

Filipin Devrimi’nde kullanılan bu simge yapıyı gezerken tarihi önemi hakkında bilgi edinebilirsiniz. Ayrıntılı bir sergi, bu dönemdeki liderlik rolü nedeniyle bir kahraman olarak selamlanan Dr. José Rizal’e saygı duruşunda bulunuyor. Diğer ilgi çekici yerler arasında önemli tarihi şahsiyetlerin heykelleriyle dolu bir bahçe olan Plaza Moriones, Plaza de Armas ve zindan yer alıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu